Glasproducten

Van Opzeeland Glas en Totaalonderhoud is gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van alle soorten glas.

Zo kunnen wij voor elke situatie en elke constructie u adviseren welk glas u moet toepassen en in welke samenstelling dat nodig is. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Floatglas

Ook wel enkelglas genoemd, floatglas wordt geproduceerd door de grondstoffen: zand, kalk en soda onder hoge temperaturen te smelten. Kenmerkende eigenschappen van dit glas zijn: doorschijnend, doorzichtig en sterk.

Dit zogenaamde floatglas wordt ook weer gebruikt voor de productie van isolatieglas.

 

Leverbaar in 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12, 15 en 19 mm.

 

 

 

Figuurglas

Figuurglas is een doorschijnend glas gemaakt van blank of gekleurd glas dat aan het eind van de glasoven tussen twee walsen doorgaat. Het patroon wordt met een reliëfwals bij hoge temperaturen in één zijde van het glas gedrukt.

Vrijwel elk soort figuurglas kan worden toegepast in isolatieglas.

 

 

 

 

 

Isolatieglas

Enkelvoudig glas op zich isoleert slecht. Om een betere thermische isolatie te bereiken wordt het glas samengesteld tot isolatieglas, al dan niet aangevuld met een warmte reflecterende coating.

Wordt de spouw met een beter isolerend gas gevuld, spreekt men van HR glas: Hoog-Rendement glas.

Isolatieglas kan men samenstellen met diverse andere producten.
Enkele voorbeelden:

  • isolatieglas met zonwerend glas
  • isolatieglas met gelaagd veiligheidsglas
  • isolatieglas met brandwerendglas
  • isolatieglas met figuurglas
  • isolatieglas met kruisroeden tussen de spouw
  • isolatieglas met screens / lamellen tussen de spouw

 

Gelaagd glas

Gelaagd glas bestaat uit twee of meerdere glasplaten met daartussen een kunststof tussenlaag die de platen bij elkaar houdt. Voor veel situaties een bijzonder veilige oplossing. Gelaagd glas biedt uitstekende bescherming tegen inbraak, maar ook tegen doorvallen. Mocht het glas in een uitzonderlijk geval toch breken, dan worden de gebroken delen door de kunststof tussenlaag stevig bij elkaar gehouden. Wel zo veilig.

Gelaagd glas wordt daarom steeds vaker toegepast in keukens, entrees, badkamers en op balkons bijvoorbeeld.

Gehard glas

Gehard glas is speciaal behandeld glas. Het is vijf maal sterker dan gewoon glas en bestand tegen grote temperatuurverschillen. Als gehard glas breekt valt het in kleine veilige (onscherpe) korrels uiteen. Daarmee wordt ernstig lichamelijk letsel voorkomen. Gehard glas behoort daarmee dan ook tot de familie van veiligheidsglas.

Draadglas

Draadglas is een glassoort met metalen draden in het glas. Door het metaaldraad in het draadglas wordt het glas niet alleen steviger, het krijgt ook een inbraakvertragende werking. Dit is de voornaamste reden waarom draadglas vaak bij schuurdeuren en kelderramen wordt gebruikt. Bovendien houdt het gaaswerk bij een eventuele breuk van de ruit de glasscherven bij elkaar, waardoor er minder kans is op letsel.

Er bestaan drie soorten draadglas: Engels Draadglas, Brute draadglas en Spiegel draadglas. Spiegeldraad is het meest doorzichtig. Voor schuren en kelders wordt vaak Engels draad gebruikt. Dit vanwege het feit dat deze vrijwel niet transparant is, wat het zicht voor voorbijgangers belemmerd. Dankzij de werende eigenschappen van draadglas wordt deze glassoort beschouwt als veiligheidsglas.

Zonwerend Glas

In gebouwen en woningen met veel glas kan door gebruik van zonwerend isolatieglas een comfortabel binnenklimaat gecreërd worden. Aan de binnenkant van het zonwerende isolatieglas wordt een flinterdunne metaallaag aangebracht. Deze zorgt ervoor dat de zon- toetredingsfactor (ZTA) laag wordt. De metaallaag zorgt er tevens voor dat de warmte die reeds in de woning aanwezig is als het ware terugkaatst.

Zonwerend isolatieglas wordt veel verwerkt in serrebouw en dakbeglazing.

 

 

 

 

 

Geluidswerend Glas

Door het gebruik van verschillende glasdiktes en van gelaagd glas kan de akoestische isolatie van glas worden verbeterd. Akoestisch glas of geluidsisolerend glas is aangenaam als je langs een drukke weg woont, in de stad of bijvoorbeeld in de buurt van een vliegveld.

Akoestisch glas houdt het geluid buiten.

 

Glas in lood

Glas in loodramen kunnen op allerlei wijzen worden toegepast.


Van de bekende oud Hollandse ramen uit de dertiger jaren tot moderne hedendaagse toepassingen.

Glas in lood brengt vooral door zijn kleur sfeer in de ruimte.

Als het gaat om een nieuw raam, kunnen wij u bij het ontwerp daarvan, uiteraard van dienst zijn.

Met behulp van de vele glasmonsters is altijd een eigen ontwerp mogenlijk, dat bij uw smaak (interieur en woning ) past.